Alegeri 2016 | Mai mult de jumătate dintre deținuți și-au exercitat dreptul la vot, printre care Filat și Platon

  • 30 Octombrie 2016 16:10
Alegeri 2016 | Mai mult de jumătate dintre deținuți și-au exercitat dreptul la vot, printre care Filat și Platon

Până la ora 15.00, în instituțiile penitenciare din țară și-au exercitat dreptul la vot mai mult de jumătate dintre deținuți.

Ofițerul de presă al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Anna Botez, a declarat pentru IPN că din cei 7103 de deținuți, circa 4100 deja au votat.

În fiecare penitenciar a fost organizată câte o secție de votare la care au fost prezenți observatori naționali și internaționali. Deținuții sunt întrebați dacă doresc sau nu să participe la alegeri și, dacă acceptă, sunt escortați din celule la urne, unde își exercită dreptul la vot în baza buletinelor de identitate, care sunt păstrate la angajații penitenciarului.

Pe parcursul campaniei electorale deținuții au fost informați despre candidații la funcția de președinte prin intermediul posturilor de televiziune care sunt difuzate pe teritoriul penitenciarelor și a ziarelor la care sunt abonate.

Fostul premier Vlad Filat și omul de afaceri Veaceslav Platon și-au exercitat dreptul la vot încă de la primele ore.

În total, în cele 17 închisori existente pe teritoriul Republicii Moldova au fost repartizate peste șapte mii de buletine de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău