Alegeri 2016 | „Consiliul municipal 90” o susține pe Maia Sandu

  • 10 Noiembrie 2016 19:01
Alegeri 2016 | „Consiliul municipal 90” o susține pe Maia Sandu

Membrii Asociației „Consiliul municipal 90” au venit cu un apel către cetățeni să iasă la vot duminică, 13 noiembrie, și „să pună capăt acțiunilor de dezbinare a societății inițiate de politicieni care doresc doar să fure și să-i lipsească pe oameni de dreptul la o viață decentă”. Într-o conferință de presă la IPN, aceștia a spus că cetățenii Republicii Moldova merită un președinte care să-i reprezinte cu demnitate oriunde în lume, iar un asemenea candidat este Maia Sandu.

„Haideți să depășim starea de dezamăgire, dezbinare și rătăcire la care ne-a adus vechea clasă politică. Împreună suntem o forță mare, care poate mătura hoții, corupții și bandiții de la guvernare. Împreună putem face ordine în casa noastră comună. Pentru aceasta există un început: alegerea unui președinte cinstit, integru și profesionist”, se menționează în apelul asociației, dat citirii la conferința de presă. Cetățenii sunt îndemnați să voteze duminică „pentru o societate deschisă, democratică și fără corupție”. să voteze „pentru un viitor european pentru copiii și nepoții lor, iar pentru aceasta trebuie să voteze pentru Maia Sandu”.

Constantin Pasecinic, membru al asociației, a spus că istoria se repetă. Ca și în 1989, în societate se creează doi poli. Polarizarea societății s-a dorit mereu, iar punctul maxim s-a atins acum, când la funcția de președinte sunt doi candidați cu viziuni diametral opuse, „unul care reprezintă interesele populației băștinașe și altul care îi scoate din minți”.

Mihai Roșcovan, membru al asociației, a spus că până acum Republica Moldova nu a avut un președinte școlit, integru, onest, un președinte care să oprească furtul banilor publici. „Maia Sandu, fiind economist de specialitate, cunoaște foarte bine problemele țării, și numai ea, care este un candidat integru, curajos și integru, poate împiedica implicarea oligarhilor în politică și instituțiilor statului”, a adăugat acesta.

Fosta consilieră municipală, Iulia Zaplitnâi a menționat că cetățenii așteaptă demult o persoană ca Maia Sandu la funcția de președinte, care, potrivit ei,  „este o femeie cu gândire lucidă și o persoană cu caracter de fier”.

Gheorghe Suruceanu, un alt membru al „Consiliul municipal 90”, a spus că cetățenii au acces la un volum mare de informație, sunt bine informați, și este convins că pe 13 noiembrie vor face alegerea corectă în favoarea unui candidat care reprezintă cetățenii Republicii Moldova. Și anume, „vor alege un președinte cult, școlit, integru, profesionist, care poate reprezenta cu demnitate poporul moldovenesc oriunde în lume”.

Igor Tarlapan, membru al asociației, a spus că „cetățenii sunt martorii unei campanii electorale extrem de murdare, plină de minciună, care vine din partea unui singur candidat și a susținătorilor săi, și anume, Igor Dodon”. Alegerea este foarte clară, în opinia lui Igor Tarlapan, alegătorul știe că are de ales între adevăr și minciună, între dragoste pentru neam și trădare, între Sandu și Dodon”.

Potrivit foștilor consilieri municipali, „unica soluție pentru Republica Moldova este ca cetățenii să iasă masiv la vot să-și aleagă președintele”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău