Alegeri 2016 | CEC examinează înregistrarea ultimilor posibili candidați

  • 06 Octombrie 2016 21:09
Alegeri 2016 | CEC examinează înregistrarea ultimilor posibili candidați

Comisia Electorală Centrală a respins joi, 6 octombrie, cererea de înregistrare a activistului civic Ion Dron în calitate de candidat a funcția de președinte la alegerile din 30 octombrie.

Comisia Electorală Centrală examinează joi, 6 octombrie, dosarele depuse de ultimii opt pretendenți la funcția de președinte, la alegerile din 30 octombrie.

Până la această oră, CEC a înregistrat-o pe candidata partidului Dreapta Ana Guțu în calitate de concurent electoral.

Potrivit hotărârii, într-un raion, semnăturile în favoarea lui Ion Dron au fost declarate nule și neavenite. Ion Dron sau vreun reprezentant al său nu au fost prezenți la ședință, însă, potrivit membrului CEC Vladimir Șarban, acesta nu ar fi avut obiecții de principiu vizavi de aceste constatări

Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi, Maia Laguta, Vasile Tarlev, Vitalia Pavlicenco și Silvia Radu, sunt ceilalți șapte pretendenți care au depus în ultima zi dosarele la CEC.

Membrii Comisiei trebuie să decidă dacă dosarele depuse de aceștia sunt corecte, dacă a fost colectat numărul necesar valabil de semnături și dacă au fost raportate  toate cheltuielile. După înregistrarea candidaților, aceștia vor putea începe campania electorală.

Roman Mihăieș a declarat presei că din informațiile pe care le deține, mai mulți pretendenți nu vor fi înregistrați de CEC.

Potrivit legii, candidații înregistrați vor putea să organizeze întâlniri cu alegătorii, alte evenimente de campanie electorală și să beneficieze de dreptul de a plasa spoturi de publicitate electorală la posturile de radio și de televiziune.

Până în prezent, alți opt candidați au fost înregistrați în calitate de concurenți la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Este vorba de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Andrei Năstase, Dumitru Ciubașenco, Inna Popenco, Maia Sandu și Igor Dodon.

Tot astăzi, Comisia Electorală i-a înregistrat pe candidații Ana Guțu, Maia Laguta și Valeriu Ghilețchi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău