Alegeri 2016 | „Cârcotașul” Huidu: Maia Sandu îl poate urma pe Cuza Vodă, la alegerile din 2019, în România

  • 06 Noiembrie 2016 18:20
Alegeri 2016 | „Cârcotașul” Huidu: Maia Sandu îl poate urma pe Cuza Vodă, la alegerile din 2019, în România

Jurnalistul român Șerban Huidu se arată consternat de declarațiile episcopului de Bălți, Marchel, la adresa Maiei Sandu, candidat la președinția Republicii Moldova. Mai mult, fostul realizator al emisiunii satirice „Cronica cârcotașilor” de la Pirma TV spune că și-ar dori ca Maia Sandu să candideze la prezidențialele din 2019 în România, în amintirea domnitorului care a înfăptuit Unirea Principatelor Române, Ioan Cuza Vodă.

„Episcopul o fi uitat prigoana la care a fost supusă biserica în vremea comunismului”, scrie Șerban Huidu pe blogul său.

Jurnalistul scrie că, dacă ar avea cetățenia Republicii Moldova, ar vota pentru candidatul PAS, Maia Sandu, pentru că „reprezintă tot ce e împotriva curentului ce vine ca Crivățul dinspre Moscova”.

„Îi anunț pe urmașii bolșevicilor și imperialiștilor de altă dată, că nu am murit. Suntem aici să le zâmbim în față și să le spunem că nu ne-au îngenuncheat deși și-ar fi dorit asta. Și îi rog pe moldovenii ce cred asta să voteze cu “Stearpa”. Să voteze cu Maia și să gândească că e un șut în părțile moi celor ce i-au oprimat sute de ani! Tvoiu Mati!”

Șerban Huidu își anunță speranța că Maia Sandu va câștiga alegerile din Republica Moldova, va primi cetățenia română și va candida la prezidențialele din 2019 în România. „Și atunci să vezi câți oameni vor vota cu “Stearpa” în amintirea lui Alexandru Ioan Cuza!”, încheie el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău