Alegeri 2016 | Candidata partidului condus de Ilan Șor promite să extindă rețeaua de „magazine sociale”

  • 20 Octombrie 2016 14:24
Alegeri 2016 | Candidata partidului condus de Ilan Șor promite să extindă rețeaua de „magazine sociale”

Candidata la alegerile prezidențiale din partea partidului condus de primarul de Orhei, Ilan Șor, Inna Popenco, promite să extindă rețeaua de magazine sociale deschise de formațiune.

Ina Popenco a declarat, într-o conferință de presă, că astăzi, pe 20 octombrie, la Orhei va fi deschis încă un magazin destinat persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilități și veteranilor.

În magazinele sociale oamenii în etate, veteranii și persoanele cu dizabilități, pe baza unor carduri sociale speciale, vor putea cumpăra produse alimentare la prețuri mai mici decât cele pe piață. Aceste carduri vor putea fi obținute la punctele speciale de acordare, care vor fi anunțate suplimentar, susține candidata.

Potrivit Inei Popenco, aceste magazine nu lucrează pentru obținerea veniturilor, ci pentru a ajuta persoanele cu venituri mici.

Ea a anunțat că până la alegerile prezidențiale, care se vor desfășura pe 30 octombrie, vor fi deschise încă două asemenea magazine în orașul Ceadâr-Lunga și în Chișinău. De asemenea, în localitatea Ivancea din raionul Orhei va fi deschis primul magazin social mobil.

Până acum în orașul Orhei au fost deschise trei magazine sociale. Conform programului partidului, în următorii doi ani vor fi deschise peste 100 de asemenea magazine sociale în întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău