Alegeri 2016 | Astăzi este ultima zi în care candidații se pot retrage din cursa electorală

  • 22 Octombrie 2016 14:21
Alegeri 2016 | Astăzi este ultima zi în care candidații se pot retrage din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală anunță că sâmbătă, 22 octombrie, la ora 16.00, expiră termenul la care candidații la funcția de președinte se pot retrage din campania electorală.

Președinta CEC Alina Russu a propus, în aceste condiții, să fie organizată o a doua ședință extraordinară, tot astăzi, cu începere de la ora 17.00, pentru a examina chestiunea cu privire la retragerea lui Andrei Năstase din campania electorală, a altor eventuale cereri de acest fel, precum și a altor propuneri care vizează stabilirea ordinii concurenților electorali în buletinele de vot.

În ședința care a început la ora 14.00, CEC urmează să acrediteze mai mulți observatori internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Institutului Republican Internațional (IRI), Ambasadei SUA în Republica Moldova și altele.

De asemenea, membrii CEC urmează examineze patru contestații depuse de concurenții electorali: două din partea lui Marian Lupu (PDM) și altele două din partea lui Igor Dodon (PSRM). Marian Lupu contestă neraportarea tuturor cheltuielilor în campanie din partea lui Igor Dodon și Maia Sandu, iar Igor Dodon are aceleași acuzații față de Marian Lupu și Maia Sandu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău