Alegeri 2016 | Aproape 800 de alegători au obținut buletine de identitate provizorii, pentru a putea vota

  • 30 Octombrie 2016 18:44
Alegeri 2016 | Aproape 800 de alegători au obținut buletine de identitate provizorii, pentru a putea vota

Aproape 800 de cetățeni moldoveni au solicitat buletine de identitate provizorii până la această oră pentru a putea participa la scrutinul prezidențial. Totodată, serviciile de eliberare a actelor de identitate din cadrul Întreprinderii de Stat (ÎS) CRIS „Registru” vor fi deschise până la ora 21:00

Persoanele ale căror buletine de identitate sunt expirate sau care și-au pierdut actele de identitate, dar își doresc să participe la scrutinul prezidențial, pot solicita un buletin de identitate provizoriu, potrivit Moldova 1.

Angajații de la ÎS „Registru” eliberează gratuit cetățenilor actele de identitate necesare pentru participarea la scrutin. Este vorba despre adeverințele ce conțin date din Registrul de stat al populației sau din fișierul manual de evidență a persoanelor privind ultima înregistrare la domiciliu. Adeverințele sunt perfectate la solicitarea cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani, pentru a fi prezentate la secția de votare din raza de circumscripție. 

„Către ora 15:00 au fost eliberate 793 de buletine de identitate provizorii. În comparație cu alegerile parlamentare din 2014, către aceeași oră au fost eliberate 783 de buletine de identitate provizorii. Cele mai multe acte provizorii au fost solicitate la oficiile din Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul”, a comunicat directorul adjunct al Departamentului Acte de identitate din cadrul ÎS „Registru”, Svetlana Rotaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău