Alegeri 2016 | Andrei Năstase: Dacă Marian Lupu accede în turul doi, alegerile au fost fraudate

  • 18 Octombrie 2016 17:57
Alegeri 2016 | Andrei Năstase: Dacă Marian Lupu accede în turul doi, alegerile au fost fraudate

În cazul în care candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, accede în turul doi al scrutinului prezidențial, e semn că alegerile au fost fraudate masiv.

O declarație în acest sens a făcut liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care și-a anunțat retragerea din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate.

Participând la dezbaterea publică cu genericul: „Ce fel de președinte caută societatea? De care societate are nevoie președintele?”, organizată de Agenția de presă IPN, Andrei Năstase a spus că prin localitățile din Moldova deja se întocmesc liste cu persoane care să voteze multiplu în schimbul anumitor sume de bani. Politicianul a făcut apel către presă să investigheze amplu toate schemele de fraudare a alegerilor.

„Pe 30 octombrie este ziua marelui nostru protest împotriva acestei guvernări care a batjocorit țara și a forțat oamenii să plece peste hotare. Avem o șansă istorică să ne opunem prin votul consolidat al celor care s-au deșteptat și știu că țara are viitor cu o clasă politică nouă, din care face parte și Maia Sandu”, a spus Andrei Năstase.

Liderul PPPDA și-a chemat toți susținătorii să dea dovadă de înțelepciune și să voteze cu Maia Sandu. „Am încredere în Maia Sandu și vă rog să aveți încredere în decizia mea de a participa la scrutin susținând-o pe ea. Altfel am fi favorizat candidatul geopolitic. Trebuie să ne consolidăm împotriva unui candidat oligarhic. Noi toți ne-am bătut pentru scoaterea din captivitate a Președinției și mai apoi a altor instituții ale statului, și apoi pentru scoaterea din sărăcie a țării noastre”, a făcut apel Andrei Năstase.

Dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de președinte caută societatea? De care societate are nevoie președintele?” sunt parte a unei serii de dezbateri cu participarea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Este ediția a 64-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfășurat de IPN cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău