Alegeri 2016 | Ambii candidați din turul II de scrutin susțin că actuala campanie a fost una murdară

  • 10 Noiembrie 2016 18:16
Alegeri 2016 | Ambii candidați din turul II de scrutin susțin că actuala campanie a fost una murdară

Candidații la funcția de președinte Igor Dodon și Maia Sandu susțin că actuala campanie pentru turul doi al alegerilor prezidențiale a fost una murdară, cu multe manipulări și se acuză reciproc pentru aceasta. Aceștia se mai acuză și pentru relații cu actuala guvernare și cu Vlad Plahotniuc.

Candidatul la funcția de președinte Maia Sandu a anunțat joi, 10 noiembrie, mobilizare generală pentru alegerile de duminică și a îndemnat cetățenii să iasă masiv la vot.

Într-o acțiune desfășurată în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, Maia Sandu a reiterat prioritățile sale pentru mandatul prezidențial – numirea unor persoane integre în funcțiile-cheie ale statului, investigarea furtului din sistemul bancar și asigurarea coeziunii societății.

De asemenea, Maia Sandu a reiterat o serie de întrebări către contracandidatul său socialist Igor Dodon, la care susține că nu a primit răspuns în timpul dezbaterilor. Ea s-a referit, în particular, la ipoteza implicării acestuia în prejudicierea exportatorilor moldoveni și presupusele legături cu prim-vicepreședintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc.

Reprezentantul lui Igor Dodon, Ion Ceban a respins toate aceste acuzații. Ieri, Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că ar avea anumite legături cu Vlad Plahotniuc.

În același timp, ambii candidați au calificat campania electorală, care este pe ultima sută de metri, drept una incorectă și s-au acuzat reciproc pentru aceasta.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău