Alegeri 2016: Silvia Radu a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

  • 09 Septembrie 2016 00:22
Alegeri 2016: Silvia Radu a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă

Silvia Radu, care și-a anunțat intenția de a candida independent la prezidențialele din 30 octombrie, a depus joi, 8 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnăturile necesare pentru a fi înregistrată în calitate de concurent electoral.Într-o conferință de presă la IPN, unde și-a anunțat intenția…

Silvia Radu, care și-a anunțat intenția de a candida independent la prezidențialele din 30 octombrie, a depus joi, 8 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnăturile necesare pentru a fi înregistrată în calitate de concurent electoral.

Într-o conferință de presă la IPN, unde și-a anunțat intenția de a candida, Silvia Radu, fostă președintă a companiei Gas Natural Fenosa și actualmente consul onorific al Spaniei în Republica Moldova, a spus ca Moldova are nevoie de un președinte apolitic, liber când preia funcția și să poată rămâne liber tot mandatul. Să nu se angajeze în niciun proiect politic, să fie un om cu adevărat instituțional, un mediator veritabil, care să reprezinte pe toți cetățenii și să nu-i mai împartă după criterii geo-politice sau după limba vorbită

„În campania electorală mă voi baza pe oameni cu care am lucrat în toți acești ani, persoane care au experiență personală și profesională extraordinară. Reușita noastră va fi direct proporțională cu dorința oamenilor de a fi conduși de un președinte apolitic. Dacă ei își doresc un președinte liber, cu puteri depline, sunt sigură că împreună vom reuși”, a subliniat Silvia Radu.

Potrivit Codului Electoral, au dreptul să-și înainteze candidaturile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova cetățenii cu drept de vot care au 40 de ani împliniți, au locuit permanent sau locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova nu mai puțin de zece ani și posedă limba de stat. Pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali, solicitanții sunt obligați să prezinte CEC listele de subscripție, colectate de membrii grupurilor de inițiativă, cu semnăturile a cel puțin 15 mii de susținători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău