Alegeri 2016: PLR nu va avea un candidat la prezidențiale

  • 07 Septembrie 2016 16:39
Alegeri 2016: PLR nu va avea un candidat la prezidențiale

Partidul Liberal Reformator (PLR) anunță că se declară liber de orice angajament care poate conduce la fragmentarea forțelor politice anti-oligarhice și anti-sistem și nu va avea un candidat propriu sau predilect în campania electorală, transmite IPN.PLR precizează, într-un comunicat de presă, că va lucra în campanie în interesul cetățenilor, explicându-le…

Partidul Liberal Reformator (PLR) anunță că se declară liber de orice angajament care poate conduce la fragmentarea forțelor politice anti-oligarhice și anti-sistem și nu va avea un candidat propriu sau predilect în campania electorală, transmite IPN.

PLR precizează, într-un comunicat de presă, că va lucra în campanie în interesul cetățenilor, explicându-le miza acestor alegeri, cine este cine în cursa pentru funcția supremă în stat, va urmări comportamentul candidaților, va opta și va promova candidatul anti-sistem cu șansele cele mai mari la funcția de șef al statului. „PLR face apel către toate forțele politice să dea dovadă de clarviziune și de solidaritate în lupta cu regimul oligarhic care a furat miliarde din visteria statului, a înfundat populația în sărăcie și deznădejde, a abătut Republica Moldova de la drumul integrării naționale și europene”, se menționează în comunicat.

Potrivit conducerii formațiunii, PLR de mai bine de un an s-a aflat în contact cu mai multe partide anti-sistem și a purtat discuții în vederea identificării unui candidat capabil să cumuleze încrederea generală a populației și să surclaseze agentul puterii oligarhice care va pretinde la funcția de șef al statului.

În acest scop, PLR a participat activ la procesul de creare a unei platforme a partidelor extra-parlamentare care ar accepta cumularea a două obiective politice ca discurs electoral: pro-european și pro-unionist. Ca finalitate, tentativa s-a soldat cu furnizarea, la momentul dat, a doi candidați de același profil politic. „Este un rezultat invers celui pentru care PLR a optat: în loc să se unifice forțele, ele au provocat, fără să vrea, o fragmentare a eșichierului pro-european, pro-unionist, anti-oligarhic și anti-sistem”, se spune în comunicatul PLR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
14,24
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău