Alegeri 2016: Formațiunea Ravnopravie a desemnat un candidat la funcția de președinte

  • 08 Septembrie 2016 01:07
Alegeri 2016: Formațiunea Ravnopravie a desemnat un candidat la funcția de președinte

Consiliul politic al Mișcării social-politice Ravnopravie a decis să desemneze un candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

În acest sens, un grup de inițiativă format din locuitorii orașului Orhei au înaintat o solicitare primarului urbei, Ilan Shor, să aprobe candidatul înaintat de locuitori, care să se înscrie în cursa electorală pentru fotoliul de șef al statului. Astfel, a fost susținută ideea de a propune candidatura Inei Popenco, medic de profesie, locuitoare a orașului Orhei, transmite IPN.

Candidatul desemnat la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea formațiunii Ravnopravie, Ina Popenco, a declarat că înaintarea sa la această funcție este o onoare și responsabilitate. „Sunt un simplu cetățean ca și voi, nu sunt om politic, dar medic și știu cât de greu este să trăiești și să supraviețuiești în țara noastră. Cu părere de rău, politicienii duc o lipsă de empatie. Activez de zece ani la spitalul raional, locuiesc în chirie, am un fiu și mă dedic educației lui. Cunosc foarte bine problemele și dificultățile oamenilor din țara noastră pentru că și eu am nevoie să fac față zi de zi acestora”, a spus Ina Popenco.

Potrivit Codului Electoral, au dreptul să-și înainteze candidaturile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova cetățenii cu drept de vot care au 40 de ani împliniți, au locuit permanent sau locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova nu mai puțin de zece ani și posedă limba de stat. Pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali, toți solicitanții sunt obligați să prezinte CEC listele de subscripție, colectate de membrii grupurilor de inițiativă, cu semnăturile a cel puțin 15 mii de susținători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău