Alegeri 2016: 5 candidați la președinție au solicitat înregistrarea grupurilor de inițiativă

  • 09 Septembrie 2016 00:48
Alegeri 2016: 5 candidați la președinție au solicitat înregistrarea grupurilor de inițiativă

Încă cinci potențiali candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au solicitat, pe parcursul zilei de joi, 8 septembrie, înregistrarea grupurilor de inițiativă, care vor aduna semnăturile necesare pentru înregistrarea acestora în cursa electorală, transmite IPN.Potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale, aceștia sunt Vadim Brînzan, Silvia…

Încă cinci potențiali candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au solicitat, pe parcursul zilei de joi, 8 septembrie, înregistrarea grupurilor de inițiativă, care vor aduna semnăturile necesare pentru înregistrarea acestora în cursa electorală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale, aceștia sunt Vadim Brînzan, Silvia Radu și Anatol Plugaru, care vor candida independenți, Ina Popenco, desemnată de Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”, și Mihail Garbuz, candidat al Partidului „Patrioții Moldovei”.

CEC va examina actele și va decide dacă înregistrează sau nu aceste grupuri de inițiativă în termen de trei zile, precizează sursa citată. De asemenea, CEC precizează că mâine,  pe 9 septembrie, se îmcheie perioada de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă. Până acum, CEC a înregistrat 16 grupuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău