Alegeri 2016: 24 de solicitări de înregistrare a grupurilor de inițiativă, depuse la CEC

  • 10 Septembrie 2016 01:09
Alegeri 2016: 24 de solicitări de înregistrare a grupurilor de inițiativă, depuse la CEC

Joi, 9 septembrie, a expirat termenul în care au putut fi depuse cereri la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea colectării semnăturilor solicitate la înregistrarea candidaților în cursa electorală pentru prezidențialele din 30 octombrie. În total, au fost prezentate 24 de cereri. Acesta ar putea să fie și numărul candidaților la alegeri…

Joi, 9 septembrie, a expirat termenul în care au putut fi depuse cereri la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea colectării semnăturilor solicitate la înregistrarea candidaților în cursa electorală pentru prezidențialele din 30 octombrie. În total, au fost prezentate 24 de cereri. Acesta ar putea să fie și numărul candidaților la alegeri dacă toți vor reuși, până în data de 29 septembrie, colectarea a minimum 15 mii de semnături de la susținători, transmite IPN.

La CEC s-au prezentat, astăzi, și avocații lui Veaceslav Platon, reținut pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, care au depus în numele acestuia cererea de înregistrare a grupului de inițiativă. Urmează CEC să se expună, dar e de remarcat că, potrivit legislației, candidatul trebuie să se prezinte personal la autoritatea electorală. Dacă cererea va fi acceptată, Platon ar fi al 25-lea pretendent la calitatea de candidat la prezidențiale.

Până acum, 16 grupuri de inițiativă au fost înregistrate.

Cereri de înregistrare a grupurilor de inițiativă au fost depuse de următorii candidați: Marian Lupu, Igor Dodon, Iurie Leancă, Mihai Ghimpu, Dumitru Ciubașenco, Maia Sandu, Andrei Năstase, Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi, Roman Mihăeș, Oleg Brega, Ilie Rotaru, Ion Dron, Vitalia Pavlicenco, Mihai Corj, Artur Croitor, Silvia Radu, Vadim Brânzan, Mihail Garbuz, Anatol Plugaru, Ina Popenco, Vasile Tarlev, Maia Laguta și Georgeta Savițchi.

 

Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Iurie Leancă au reușit să prezinte la CEC deja listele cu semnăturile colectate. Autoritatea electorală urmează să se expună sâmbătă, 10 septembrie, în privința înregistrării în cursa electorală a lui Marian Lupu, primul care a depus listele cu semnături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău