Alegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte ar putea provoca turbulențe în politica externă

  • 14 Noiembrie 2016 16:37
Alegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte ar putea provoca turbulențe în politica externă

Alegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte ar putea provoca anumite turbulențe în domeniul politicii externe a Republicii Moldova, dar nu vor exista schimbări majore.

În plus, Igor Dodon va fi pus în imposibilitatea de a realiza promisiunile electorale, susțin analiștii politici cu care a discutat reporterul Radio Chișinău.

Nu putem să ne așteptăm la schimbări majore însă poate avea loc o repoziționare a actorilor politici în politica internă în perspectiva alegerilor parlamentare și pot avea anumite perturbații în politica externă, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Ion Tăbârță.

Și comentatorul politic Octavian Țâcu este de părerea că declarațiile de până acum ale lui Igor Dodon l-au făcut dezagreabil atât la București, cât și la Kiev, iar el nu-și va putea realiza promisiunile privind apropierea de Rusia întrucât susținerea financiară a Republicii Moldova vine din Vest. 

Ambii experți au condamnat modul în care autoritățile au organizat turul doi al alegerilor prezidențiale peste hotare și au constatat încălcări ale scrutinului încă în campania electorală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău