Alegătorii sunt îndemnați să raporteze încălcările electorale

  • 12 Noiembrie 2020 11:22
Alegătorii sunt îndemnați să raporteze încălcările electorale

Alegătorii sunt îndemnați să fie vigilenți și să sesizeze orice încălcare electorală. Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” a lansat un video explicativ cum poate fi identificată o încălcare electorală și cum poate fi aceasta raportată, transmite IPN.

În video se explică faptul că încălcarea electorală reprezintă cazurile de oferire a cadourilor electorale în ajunul scrutinului sau chiar în ziua alegerilor, sau oferirea de bani în schimbul promisiunii de a vota un anumit candidat.

Alegătorii sunt îndemnați să raporteze și cazurile de implicare a cultelor religioase în agitația electorală și cele de presiuni exercitate de conducătorii instituțiilor asupra angajaților să  voteze un candidat anume. Să raporteze agitația electorală în ziua alegerilor și transportarea organizată a alegătorilor la secția de votare pentru a vota un anumit candidat.

În filmuleț se mai explică și cum pot fi raportate toate aceste nereguli. Alegătorul este îndemnat să filmeze sau să fotografieze cu telefonul mobil încălcarea. Să acceseze www.alegeri.md și să apese butonul „semnalează încălcarea”. Să completeze formularul și să încarce imaginile cu neregula observată.

ADEPT va expedia la organele competente sesizarea.

Pagina electronică www.alegeri.md a fost creată cu suportul Fundației Soros Moldova prin implementarea Proiectului „Alegerile prezidențiale 2020: informăm alegătorul, sporim participarea conștientă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău