Alegătorii pot verifica listele electorale întocmite pentru referendum și alegeri

  • 02 Noiembrie 2017 12:49
Alegătorii pot verifica listele electorale întocmite pentru referendum și alegeri

Comisia Electorală Centrală informează că, până la 18 noiembrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale pentru referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău și pentru alegerile locale noi care vor fi organizate în zece localități din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, citat de IPN, listele pot fi verificate în localurile secțiilor de votare și online, accesând pagina web a www.cec.md, rubrica „Verifică-te în RSA”.

Alegătorul se poate adresa biroului electoral al secției de votare, din raza domiciliului sau a reședinței, pentru a solicita, în baza documentelor, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alți alegători.

Potrivit CEC, alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală și la o singură secție de votare. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secției de votare în a cărei rază teritorială aceasta își are reședința.

La 19 noiembrie, în municipiul Chișinău va avea loc referendumul de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă. Iar alegeri noi ale primarilor vor avea loc la 19 noiembrie în Zârnești raionul Cahul, Sângera din municipiul Chișinău, Berlinți din raionul Briceni, Căpriana din raionul Strășeni, Fundurii Noi din Glodeni, Ștefănești din Florești, Plopi din raionul Cantemir, Sărăteni din Leova, Ghiliceni din Telenești și Lăpușna din raionul Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău