Alegătorii din străinătate se pot înregistra în prealabil până pe data de 9 ianuarie 2019

  • 31 Decembrie 2018 12:31
Alegătorii din străinătate se pot înregistra în prealabil până pe data de 9 ianuarie 2019

Alegătorii din străinătate se pot înregistra în prealabil până pe data de 9 ianuarie 2019, cu 45 de zile înainte de data scrutinului, amintește Comisia Electorală Centrală.

Cetățenii moldoveni pot să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.  Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Totodată, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, cetățenii își pot anula înregistrarea prealabilă.

Această procedură nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului, mai precizează un comunicat al CEC.

Autoritatea electorală precizează că înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotare și al alegătorilor din localitățile din stînga Nistrului, pentru deschiderea secțiilor de votare suplimentare și stabilirea numărului estimativ al buletinelor de vot.

CEC informează că până astăzi, 31 decembrie 2018, s-au înregistrat prealabil 6.385 de alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău