Alegătorii din două localități votează la alegerile parlamentare anticipate de duminică în corturi

  • 11 Iulie 2021 16:18
Alegătorii din două localități votează la alegerile parlamentare anticipate de duminică în corturi

Alegătorii din două localități din Republica Moldova votează la alegerile parlamentare anticipate de duminică în corturi, ca urmare a lipsei unor spații în care să fie amenajate secții de votare, transmite Agerpres.

Astfel, persoanele cu drept de vot din satul Bîc din comuna Bubuieci, din suburbia municipiului Chișinău, dar și cele satul Cigîrleni din raionul Ialoveni își exprimă votul în corturi militare, instalate pe terenurile administrate de autoritățile locale.

În localitatea Bîc, cortul a fost amplasat pe terenul sintetic de fotbal. În sat sunt aproape 1.000 de alegători, iar cei care merg la urne care nu par a fi deranjați de locația în care trebuie să pună ștampila pe buletinul de vot.

"Nu e important cum e secția de votare. Important este să votăm", a spus unul dintre localnici.

În schimb, pe fondul unor temperaturi exterioare de peste 30 de grade Celsius, membrii Biroului electoral al Secției de votare 227 sunt sufocați de căldura din interiorul cortului.

"E atât de cald, că abia stăm aici. Avem două ventilatoare, dar nu e suficient", a declarat una dintre membrele secției de votare.

La cortul din statul Cigîrleni sunt arondați aproximativ 1.800 de votanți.

Republica Moldova organizează duminică alegeri parlamentare anticipate, în contextul dizolvării, în luna aprilie, a celui de-al zecelea legislativ, ca urmare a faptului că nu a reușit să formeze un guvern în termenul constituțional. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău