Alec Baldwin spune că nu este răspunzător pentru incidentul fatal de pe platoul de filmare

  • 03 Decembrie 2021 15:34
Alec Baldwin spune că nu este răspunzător pentru incidentul fatal de pe platoul de filmare

Alec Baldwin a declarat joi, în cadrul unui interviu televizat, că nu este răspunzător pentru împușcarea mortală a directoarei de imagine pe platoul de filmare a westernului ''Rust'', spunând că și-ar fi luat singur viața dacă ar fi crezut că este vina sa, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În cadrul unui interviu de televiziune emoționant, actorul a spus că nu a apăsat pe trăgaciul armei pe care o ținea în mână în timpul unei repetiții și că nu crede că va fi pus sub acuzare în acest dosar.

''Simt că cineva este răspunzător pentru ceea ce s-a întâmplat, dar știu că nu sunt eu. Mi-aș fi luat viața dacă credeam că sunt răspunzător și nu spun asta cu ușurință'', i-a declarat Baldwin jurnalistului ABC George Stephanopoulos, în primele comentarii publice ale actorului despre incidentul din 21 octombrie, petrecut pe un platou de filmare din apropiere de Santa Fe, New Mexico.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a decedat, iar regizorul peliculei, Joel Souza, a fost rănit în momentul în care pistolul s-a declanșat, eliberând muniție reală.

Incidentul, inclusiv modalitatea prin care muniția reală a ajuns pe platoul de filmare, este în continuare anchetat de autoritățile din New Mexico. Nu au fost formulate acuzații până în prezent.

''Mi s-a spus de către cei care se pricep... că este improbabil să fiu acuzat de fapte criminale'', a spus Baldwin.

Baldwin a mai spus că ''niciodată n-ar îndrepta arma către cineva și apoi să apese pe trăgaci''.

În prima sa descriere publică a incidentului, actorul a spus că revolverul marca Colt s-a declanșat după ce i-a ridicat piedica și repeta unghiuri de filmare alături de Hutchins.

''În scena aceasta, o să ridic piedica armei. Am întrebat: "Vrei să vezi asta?". Și ea a spus da. Așa că am luat arma și am început să trag piedica. Nu voi apăsa pe trăgaci. Am spus. 'Ai văzut?' Ea a spus 'Lasă-l mai jos și înclină-l puțin'. Iar eu am tras piedica și am zis 'Se vede așa? Se vede așa? Și am dat drumul piedicii, după care arma s-a declanșat'', a povestit actorul.

Baldwin a spus că prima dată a crezut că Hutchins leșinase și abia peste câteva ore i s-a spus că directoarea de imagine a decedat. A spus că ''nu-și poate nici măcar imagina'' că ar mai face vreodată vreun film în care să mai manevreze arme.

Actorul, cunoscut pentru rolul din serialul de comedie ''30 Rock'', a fost criticat pentru că nu a verificat cu atenție arma chiar el. În timpul interviului, Baldwin a insistat că nu era treaba unui actor să se ocupe de acest lucru.

''Când persoana care era responsabilă mi-a înmânat arma, am avut încredere... În cei 40 de ani de când activez în industria asta și până în acea zi, nu am avut vreo problemă'', a spus el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău