Ala Nemerenco: Rata de infecție este 8-10 persoane la 100 mii de locuitori

  • 28 Decembrie 2022 11:35
Ala Nemerenco: Rata de infecție este 8-10 persoane la 100 mii de locuitori

În R. Moldova, de la începutul sezonului gripal în octombrie a.c., rata de infecție este 8-10 persoane la 100 mii de locuitori, a anunțat astăzi 28 decembrie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Radio Chișinău.

Potrivit Alei Nimerenco, în acastă perioadă, au fost înregistrate 519 cazuri de gripă sezonieră,  aproape 109 mii decazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, peste 4.800 de cazuri de infecții acute severe.

Anul acesta, copiii cu vârsta între 0 și 6 ani, au fost cei mai afectați, deoarece nu au fost expuși la virușii gripali, având în vedere că în perioada pandemică măsurile de protecție erau foarte ridicate, a subliniat ministra Sănătății.

„Vrem să atragem atenția tuturor părinților să fie foarte atenți cu debutul bolii la copii, neapărat să contacteze medicul de familie și să inițieze din primele zile tratamentul necesar. La copii se instalează foarte rapid complicații, aceasta este caracteristica virozelor din acest an, cu pneumonii, cu bronșiolite, cu otite, și necesită tratament spitalicesc și tratament de durată”, spune Ala Nemerenco.

Ea a precizat, însă, că, odată cu intrarea în perioada de vacanță a elevilor, a fost înregistrată o descreștere a numărului de infecții în rândul copiilor cu 2%.

Ala Nimerenco le-a recomandat cetățenilor de toate vârstele să respectele normele igienice și să se vaccineze cu vaccin antigripal și anticovid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău