Ala Nemerenco: Ministerul nu comentează declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei

  • 30 August 2021 13:40
Ala Nemerenco: Ministerul nu comentează declarațiile formațiunilor politice care politizează subiectul pandemiei

Ministerul Sănătății nu comentează declarațiile formațiunilor politice „care politizează subiectul pandemiei și vine cu rugăminte respectuoasa către politicieni să nu se implice în gestionarea situației pandemice, să permită epidemiologilor și medicilor să-și facă munca, și să nu procedeze exact ca politicienii de anul trecut”.

„Cineva a plătit cu viața pentru greșelile comise de autorități în acțiunile cărora s-a implicat prea mult politicul”, se mai arată în mesajul instituției publicat de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. 

Menționăm că Platforma Demnitate și Adevăr propune ca în prima perioadă a noului an școlar, cadrele didactice și personalul auxiliar din instituțiile de învățământ să fie testate cu teste rapide antigen din donațiile primite de R. Moldova.

De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că autoritățile discriminează cadrele didactice nevaccinate atunci când le oblige să prezinte un test la COVID-19, o data la două săptămâni, efectuat din cont propriu. AUR se impune categoric împotriva limitării drepturilor și libertăților pe criteriul vaccinării. Formațiunea solicită insistent autorităților să anuleze decizia în cauză. În caz contrar, formațiunea se va adresa instanței de judecată, instituției Avocatului Poporului și la Curtea Constituțională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău