Ala Nemerenco, despre problema dispariției bruște a unor medicamente și consumabile medicale care veneau din Odesa: Nu este una de sistem, ci ține strict de administrarea acestor spitale

  • 21 Iunie 2022 13:16
Ala Nemerenco, despre problema dispariției bruște a unor medicamente și consumabile medicale care veneau din Odesa: Nu este una de sistem, ci ține strict de administrarea acestor spitale

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un apel către directorii spitalelor, în contextul confruntării cu problema dispariției unor medicamente sau consumabile.

„De când a început războiul în Ucraina ne confruntăm frecvent cu dispariția bruscă a unor medicamente și consumabile medicale care veneau pe cale maritimă prin portul din Odesa. În astfel de cazuri reacționăm prompt și remediem situația cât de rapid posibil. Problema cu lipsa unor consumabile într-un spital sau a unui medicament în alt spital nu este una de sistem, ci ține strict de administrarea acestor spitale. Și nu doar că administrația ar avea carențe în gestionare, dar zeci de ani majoritatea guvernărilor care s-au perindat au abordat un stil arogant, ei considerându-se zei, iar pe ceilalți – plebei. Nimeni nu îndrăznea (doamne ferește!) să deranjeze și să comunice cu Măria Sa Ministrul. Reiterez pentru nu știu a câta oară – directori de spitale, de instituții, medici, pacienți – când vă confruntați cu probleme nu vă resemnați, nu lăsați mâinile în jos, nu căutați jumătăți de soluții, informați-ne. Ministerele sunt pentru dumneavoastră și ale dumneavoastră”, a menționat Ala Nemerenco, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. 
 
Ea a mai anunțat că oroblema privind asigurarea spitalului raional din Hîncești cu sisteme de perfuzie a fost soluționată rapid și foarte simplu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău