Ala Nemerenco: „Procedura de achiziții publice în sănătate necesită modificări urgente”

  • 25 Iulie 2021 10:54
Ala Nemerenco: „Procedura de achiziții publice în sănătate necesită modificări urgente”

Consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, atrage atenția asupra necesității modificării procedurii de achiziții publice în domeniul sănătății, care este în prezent foarte birocratică și anevoioasă.

„Așa nu mai poate continua! Procedura de achiziții publice în sănătate necesită modificări urgente - nu poate salvarea vieții cuiva să depindă de niște legi birocratice cu licitații care durează câte juma de an sau încă nici nu au demarat.

Mă bucur că am putut contribui personal în această seară la demararea operațiunii de salvare a vieții a doi pacienți din România care necesită urgent ser antibotulinic, împărțind din puținul pe care îl avem pe stoc. Chiar acum echipajul nostru SMURD va merge spre frontieră de unde serul prețios va fi preluat de colegii de la SMURD România. Sper să ajungă la timp.

Mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Spitalului de Boli Contagioase „Toma Ciobă” și SMURD de pe ambele maluri ale Prutului pentru colaborare și operativitate maximă”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău