Ala Nemerenco: „Deconectările de energie electrică nu au afectat activitatea spitalelor din țară. Operațiile au continuat”

  • 24 Noiembrie 2022 08:31
Ala Nemerenco: „Deconectările de energie electrică nu au afectat activitatea spitalelor din țară. Operațiile au continuat”

În urma deconectării electricității, spitalele din Republica și-au continuat activitatea, fără a se înregistra vreun caz ieșit din comun. Operațiile au continuat sub includerea automată a generatoarelor, ventilatoarele și monitoarele în secțiile terapie intensivă au lucrat. Precizările au fost făcute într-o postare pe Facebook de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco a precizat că din 59 spitale republicane, municipale și raionale nu dispun de niciun generator Spitalul de Psihiatrie din Bălți și cel din Orhei, și 2 spitale municipale. 15 spitale sunt asigurate cu generatoare care acoperă întreaga capacitate a spitalului.

„Celelalte dispun de generatoare care acoperă cu curent electric secțiile de terapie intensivă, blocurile de operații, centrele perinatale, unele echipamente de laborator și diagnostic, fapt ce asigură evitarea unor riscuri majore în cazuri similare celui de astăzi”, a scris Ala Nemerenco.

Potrivit acesteia, spitalele din Republica Moldova dispun de 77 generatoare de diferită capacitate.

Ministrul Sănătății a mai menționat că instituțiile medicale mai au nevoie de încă minim 55 de generatoare, care au fost identificate la partenerii Republicii Moldova


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău