Al treilea cel mai mare diamant din lume a fost descoperit în Botswana

  • 17 Iunie 2021 11:00
Al treilea cel mai mare diamant din lume a fost descoperit în Botswana

Firma minieră Debswana a anunțat că a descoperit în Botswana un diamant de 1.098 de carate, despre care spune că este al treilea ca mărime din lume, scrie The Guardian, citat de digi24.ro. Piatra, care a fost găsită pe 1 iunie, a fost prezentată miercuri de directorul companiei, Lynette Armstrong, președintelui țării, Mokgweetsi Masisi.

Diamantul este al treilea ca mărime din lume, după Cullinan de 3.106 de carate descoperit în 1905, în Africa de Sud și Lesedi La Rona de 1.109 de carate găsit în Botswana în 2015, scrie sursa citată.

Acesta este cel mai mare diamant recuperat de Debswana în istoria sa de peste 50 de ani de funcționare”, a spus Armstrong.

Această piatră rară și extraordinară… înseamnă foarte mult în contextul diamantelor și al Botswanei”, a spus Armstrong. „Aduce speranță unei națiuni greu încercate”.

Ministrul Mineralelor din Botswana, Lefoko Moagi, a declarat că ultima descoperire nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Botswana, după ce pandemia a provocat scăderea vânzărilor de diamante anul trecut.

Diamantul nou descoperit la mina Jwaneng, nu a fost încă numit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău