Al doilea val al pandemiei va trebui combătut fără vaccinuri (OMS)

  • 19 Noiembrie 2020 09:13
Al doilea val al pandemiei va trebui combătut fără vaccinuri (OMS)

Vaccinurile nu vor sosi la timp pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, pe care multe țări 'vor continua să-l înfrunte fără vaccinuri', a avertizat responsabilul pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Cred că va mai dura cel puțin între patru și șase luni înainte să existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot', a afirmat Mike Ryan, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri desfășurată miercuri pe rețele sociale, responsabilul OMS arătând că vaccinurile nu ar trebui considerate o 'poțiune magică'.

'Nu suntem încă acolo în ce privește vaccinurile', în pofida anunțurilor recente promițătoare despre vaccinuri cu eficacitate de 90% sau mai mare, a subliniat el.

'Multe țări sunt în fața acestui val și îl vor traversa și continua să-l înfrunte fără vaccinuri. Trebuie să înțelegem și să interiorizăm acest lucru și să înțelegem că trebuie să urcăm acest munte fără vaccinuri', a adăugat Ryan.

Anunțul de săptămâna trecută al laboratoarelor american Pfizer și german BioNTech privind o eficacitate de 90% a vaccinului dezvoltat în comun, precum și cel de luni al companiei americane de biotehnologie Moderna despre o eficacitate de 94,5% a vaccinului său au impulsionat un val de optimism în lume.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat aceste progrese, dar a îndemnat să nu se pună capăt prematur măsurilor ce permit ținerea sub control a răspândirii virusului, cum sunt testările, carantina, urmărirea contacților.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău