Al doilea străin care a devenit cetățean al R.Moldova în schimbul investițiilor. Igor Dodon a semnat decretul

  • 31 Mai 2019 13:00
Al doilea străin care a devenit cetățean al R.Moldova în schimbul investițiilor. Igor Dodon a semnat decretul

Președintele Igor Dodon a acordat unui al doilea cetățean străin cetățenia Republicii Moldova în schimbul investițiilor.

Potrivit agenției INFOTAG, decretul semnat pe 27 mai de Igor Dodon a fost publicat vineri în "Monitorul Oficial". Conform documentului, s-a decis "acordarea cetățeniei Republicii Moldova unui cetățean străin (solicitant principal) în baza datelor de identificare в„–SP/02/2018".

Programul de obținere a cetățeniei în schimbul investițiilor a fost aprobat în 2018 de către Guvern. Astfel, un cetățean străin poate obține cetățenia R.Moldova dacă transferă în Fondul de Dezvoltare Durabilă cel puțin 100 mii de euro sau 250 mii într-un domeniu de afaceri de importanță strategică.

Prima cetățenie a fost acordată pe 5 aprilie. 

Menționăm că Uniunea Europeană a criticat dur decizia adoptată în R.Moldova cu privire la acordarea cetățeniei în schimbul investițiilor. În opinia UE, există riscul de a acorda cetățenia moldovenească unor persoane cu trecut dubios, precum și care prezintă pericol pentru securitatea țării. Unii experți au afirmat că, prin introducerea acestui program, R.Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu țările UE, introdus în aprilie 2014.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
16
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău