Al doilea cel mai valoros diamant din lume, descoperit în Botswana

  • 19 Noiembrie 2015 19:18
Al doilea cel mai valoros diamant din lume, descoperit în Botswana

Un diamant de 1.111 carate a fost descoperit de către Lucara Diamond Corp în Botswana, acesta fiind al doilea ca mărime din lume, după diamantul Cullinan, aflat din Bijuteriile Coroanei Britanice, scrie Bloomberg.

Piatra prețioasă este aproape cât o minge de tenis și constituie cea mai mare descoperire în mai bine de 100 de ani, potrivit companiei canadiene. Diamantul a fost recuperat din mina Karowe, aflată în centrul Botswanei, potrivit unui comunicat al Lucara Diamond Corp.

Mina Karowe din Botswana rivalizează cu exploatarea Letseng din statul Lesotho, deținută de către Gem Diamonds Ltd în furnizarea de pietre prețioase. Anterior, Gem Diamonds deținea recordul pentru cea mai mare descoperire din ultimul secol, cu un diamant de 603 carate.

Cel mai valoros diamant descoperit vreodată este diamantul Cullinan, de 3.106 carate, descoperit lângă Pretoria, în Africa de Sud, în anul 1905. Acesta a fost prelucrat pentru a forma Marea Stea a Africii și Mica Stea a Africii, care se află în Bijuteriile Coroanei Britanice. Până acum, diamantele mari au rezistat cu succes scăderii prețurilor din această industrie.

Prețurile pentru diamantele mai mari de 10 carate au scăzut cu 5% anul trecut, față de un declin de 30% pentru cele mai mici, potrivit oficialilor Gem Diamonds.

Sursa: Adevarul.ro



 

Piatra prețioasă este aproape cât o minge de tenis și constituie cea mai mare descoperire în mai bine de 100 de ani, potrivit companiei canadiene. Diamantul a fost recuperat din mina Karowe, aflată în centrul Botswanei, potrivit unui comunicat al Lucara Diamond Corp. Mina Karowe din Botswana rivalizează cu exploatarea Letseng din statul Lesotho, deținută de către Gem Diamonds Ltd în furnizarea de pietre prețioase. Anterior, Gem Diamonds deținea recordul pentru cea mai mare descoperire din ultimul secol, cu un diamant de 603 carate. Cel mai valoros diamant descoperit vreodată este diamantul Cullinan, de 3.106 carate, descoperit lângă Pretoria, în Africa de Sud, în anul 1905. Acesta a fost prelucrat pentru a forma Marea Stea a Africii și Mica Stea a Africii, care se află în Bijuteriile Coroanei Britanice. Până acum, diamantele mari au rezistat cu succes scăderii prețurilor din această industrie. Prețurile pentru diamantele mai mari de 10 carate au scăzut cu 5% anul trecut, față de un declin de 30% pentru cele mai mici, potrivit oficialilor Gem Diamonds.

Citeste mai mult: adev.ro/ny251e
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău