Al doilea „Bahmut” al Ucrainei. „Devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice”

  • 27 Martie 2023 12:04
Al doilea „Bahmut” al Ucrainei. „Devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice”

Rusia transformă Avdiivka într-un „loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice”, intensificându-și bombardamentele și forțând o închidere aproape completă a acestui oraș din linia întâi a frontului, a declarat duminică un înalt oficial local, relatează Reuters și Agerpres.

Aproximativ 2.000 de civili din cei peste 30.000 de locuitori înainte de război au mai rămas la Avdiivka, localitate din regiunea Donețk, situată la aproape 90 km sud-vest de orașul asediat Bahmut - cel mai fierbinte loc de pe frontul din Ucraina în prezent- conform oficialilor ucraineni.

„Mă întristează să spun acest lucru, dar Avdiivka devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice”, a declarat șeful administrației militare ucrainene a orașului, Vitali Barabaș, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Barabas a adăugat că a început evacuarea lucrătorilor de la utilități care mai rămăseseră în oraș, iar recepția telefoniei mobile va fi suspendată în curând „pentru că în oraș există informatori ai ocupanților ruși”.

Ucraina a dat ordinul de evacuare la Avdiivka

În condițiile în care forțele ruse au obținut câștiguri graduale pe flancuri la Avdiivka, armata ucraineană a avertizat săptămâna trecută că orașul ar putea deveni un „al doilea Bahmut” - unde luptele crâncene de luni de zile au transformat localitatea în dărâmături.

 

Bombardamentele rusești au vizat duminică două clădiri înalte din Avdiivka, localitate situată la doar 10 km de periferia nordică a orașului Donețk, care se află sub controlul Moscovei din 2014.

O persoană a fost rănită în urma numeroaselor lovituri aeriene asupra Avdiivka sâmbătă, potrivit armatei ucrainene.

„Trebuie să vă împachetați lucrurile, să plecați și să vă evacuați mai ales copiii!”, i-a îndemnat Barabaș pe localnicii care au mai rămas la Avdiivka și ezită să părăsească orașul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău