Al 7-lea oligarh mort în condiții bizare. Un fost manager de top de la Lukoil ar fi fost otrăvit cu venin de broască

  • 11 Mai 2022 19:58
Al 7-lea oligarh mort în condiții bizare. Un fost manager de top de la Lukoil ar fi fost otrăvit cu venin de broască

Un fost manager de top al companiei rusești Lukoil a murit în împrejurări bizare, fiind suspectată otrăvirea cu veninul de la o specie de broască. Alexander Subbotin este cel de-al șaptelea oligarh rus care a murit în circumstanțe ciudate, după declanșarea războiului din Ucraina, transmite DIGI24.ro.

Potrivcit sursei citate, Alexander Subbotin, membru al consiliului de administrație al Lukoil, ar fi murit după ce a avut programare la un șaman din Mytishchi, oraș aflat la nord-est de Moscova, chiar în casa acestuia. Potrivit presei rusești, urmase o procedură anti-mahmureală, la care s-a folosit și venin.

Subbotin ar fi mers la casa șamanului „într-o stare severă de intoxicație alcoolică și cu droguri” cu o zi înainte de moartea sa, a declarat o sursă pentru TASS.

Șamanul și soția sa „au făcut o incizie în piele, au picurat veninul broaștei și după ce a vomitat, starea pacientului s-ar fi îmbunătățit”, potrivit The Independent care citează Telegram.

Subbotin cunoștea cuplul de multă vreme și folosea în mod regulat serviciile lor. „A mers încă o dată la ei pentru a-și trata mahmureala. Dintr-o dată s-a simțit rău, îl durea inima. Proprietarul a decis să nu cheme o ambulanță și l-a culcat pe omul de afaceri într-o încăpere din subsol. Acolo a murit”.

Șamanul a spus poliției că era prieten cu Subbotin.

Povestea morții bizare a lui Subbotin este doar ultima dintr-un șir întreg de decese neobișnuite ale unor oligrahi - nume importante din sectorul energetic din Rusia.

Vicepreședintele unei importante companii rusești din domeniul distribuției de gaze a fost găsit mort, alături de soția și fiica lor, în Spania, la mijlocul lunii aprilie.

Cazul șocant, care părea a fi o dublă crimă urmată de sinuciderea multimilionarului rus, a venit la doar două zile după ce un fost vicepreședinte al Gazprombank a fost găsit mort într-un apartament din Moscova alături de soția și fiica sa minoră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău