Ajutorul umanitar oferit de către România refugiaților ucraineni din R. Moldova a ajuns și în raioanele Bălți și Edineț

  • 06 Martie 2022 10:43
Ajutorul umanitar oferit de către România refugiaților ucraineni din R. Moldova a ajuns și în raioanele Bălți și Edineț

Ajutorul umanitar oferit de către România refugiaților ucraineni din Republica Moldova a ajuns și în raioanele Bălți și Edineț. Sunt 17 tone de bunuri donate de locuitorii mai multor comune din județul Prahova, se arată într-un material realizat de TVR MOLDOVA.

Potrivit sursei citate, la Bălți au ajuns două tone de produse care vor fi repartizate refugiaților adăpostiți în oraș.

VERONICA MUNTEANU, șefa Direcției Asistență Socială: „Produse alimentare, hrană pentru copii, chiar și hrana pentru animale, șosete, îmbrăcăminte și încălțăminte, niște produse de igienă”.

VLADISLAV BACIU, ofițer relații cu publicul, Brigada de Infanterie Motorizată: „Pe lângă faptul că suntem apărătorii patriei, mai avem și o datorie sfântă de a interveni de fiecare dată, când populația ne cere”.

În Bălți s-au refugiat peste 500 de ucraineni. Oamenii sunt recunoscători pentru tot sprijinul primit.

IRINA ILITEAI, refugiată: „Mai întâi am văzut soldații și ne-am speriat în mod automat, pentru că acum soldații se asociază cu război, dar ni s-a spus că e ajutor și e foarte plăcut”.

VERA POROȘENCO, refugiată: „Ne gândim că poate două, trei zile și îl vor liniști puțin pe acest nebun. Aici, desigur, totul e excelent. Unicul lucru, trebuie Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova, pentru că nici voi nu sunteți o țară bogată. Parcă am auzit că deja v-au oferit 15 milioane ajutor. Slava Domnului că s-au gândit la asta”.

OXANA KOZLOVSCAIA, refugiată: „E cald, ne hrănesc. Oamenii voștri ne primesc foarte bine. Mulțumesc enorm. Cât de bine n-ar fi aici, la voi, îmi doresc să mă întorc în casă mea, să nu fie distrusă”.

În ultima săptămână, peste 3.000 de refugiați au fost cazați în municipiul Bălți. Majoritatea dintre ei au fost în tranzit în drumul spre Europa de vest. Momentan, în centrele de plasament din Bălți au rămas doar 20 de locuri libere.

Și la Edineț au ajuns o mare parte din ajutorul umanitar oferit de către locuitorii mai multor comune din județul Prahova.

ALINA REȘETNICOV, președinte Asociație Areap: „Am avut nevoie de mezeluri și acestea au ajuns la noi. Am mai primit și 5000 de perechi de ciorapi cât și alte produse de necesitate pentru refugiați. Peste 60 de pachete au fost deja repartizate refugiaților care au apelat la noi de dimineață”.

Bunurile donate refugiaților de război au fost colectate în cadrul campaniei umanitare "UCRAINA-împreună ajutăm mai mult" și au ajuns în Republica Moldova cu ajutorul Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău