Ajutor frățesc din România pentru copiii de la Cimișlia (Gazeta de Sud)

  • 14 Iunie 2019 12:59
Ajutor frățesc din România pentru copiii de la Cimișlia (Gazeta de Sud) Gazeta de Sud

Tabăra de copii „Izvoraș” din localitatea Zloți, raionul Cimișlia, va fi renovată cu suportul financiar al Consiliului Județean Vaslui din România, scrie Gazeta de Sud.

Iovu Bivol, președinte al raionului Cimișlia, și Gheorghe Netedu, vicepreședinte pentru probleme economice al aceleiași unități teritorial-administrative, au efectuat o vizită de lucru în România, la invitația lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, cu care administrația raionului Cimișlia a stabilit în ultimul timp relații bune de colaborare, potrivit sursei citate

Scopul acestei vizite, se specifică într-un comunicat plasat pe platforma electronică raioncimislia.md, a fost participarea reprezentanților raionului Cimișlia la ședința ordinară a Consiliului Județean Vaslui. Pe ordinea de zi a acesteia a fost inclusă chestiunea privind finanțarea de către județul Vaslui a proiectului investițional propus de Consiliul Raional Cimișlia „Modernizarea blocului de cazare al taberei de odihnă pentru copii „Izvoraș” din satul Zloți, raionul Cimișlia (cu construcția anexei)”, cu un buget de 218.345 de euro.

Consiliul Județean Vaslui a decis, în unanimitate, finanțarea proiectului propus și a alocat în acest scop din bugetul propriu stabilit pentru anii 2019/2020 suma de 100.000 de euro.
În discursul său, președintele raionului Cimișlia, Iovu Bivol, a mulțumit Consiliului Județean Vaslui pentru ajutorul acordat, a adus la cunoștința consilierilor județeni că în raionul Cimișlia a fost construită, în anul 1967, o tabără de odihnă pentru copii care a fost renovată parțial în ultimii ani.

Dar mai este un bloc de locuit care se află într-o stare degradantă, iar acum, cu ajutorul prietenilor de la Vaslui, se prevede efectuarea lucrărilor de modernizare a acestui bloc de cazare.
În cadrul aceleiași ședințe, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, și Iovu Bivol, președintele raionului Cimișlia, au semnat Acordul de finanțare dintre Județul Vaslui și raionul Cimișlia.
Conform documentului în cauză, Consiliul Raional Cimișlia va cofinanța proiectul respectiv din bugetul raional cu suma de 118.345 de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău