Ajutor din partea Poloniei pentru mai multe localități din R.Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, în contextul pandemiei COVID-19

  • 23 Aprilie 2020 17:34
Ajutor din partea Poloniei pentru mai multe localități din R.Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, în contextul pandemiei COVID-19

Fondurile programului „Asistența Poloniei” sunt alocate și pentru combaterea pandemiei COVID-19 în Republica Moldova, datorită implicării Fundației Solidarității Internaționale, informează Ambasada Republicii Polone la Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă, citat de IPN, o parte din asistență va fi transmisă la depozitele Ministerului. Restul va fi livrată direct spitalelor și organizațiilor sociale din toată țara. În aceasta săptămâna, ajutorul a ajuns sau urmează să ajungă la Edineț, Taraclia și Comrat, iar săptămâna viitoare la Cahul, Glodeni și regiunea transnistreană.

Polonia a oferit mai multe loturi de ajutor umanitar Republicii Moldova, încă din primele zile ale stării de urgență. Spitalul Toma Ciorbă din Chișinău a primit un concentrator de oxigen. La 21 aprilie anul curent, conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit echipament medical donat pentru acoperirea necesităților serviciului medical.

În total, ajutorul cuprinde peste 16 mii de măști de protecție, circa 4 mii de litri de dezinfectant, aproximativ 800 de costume de protecție, precum și termometre, lămpi și ecrane de protecție.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău