Ajutoare materiale pentru participanții la războiul din Afganistan

  • 10 Februarie 2017 16:38
Ajutoare materiale pentru participanții la războiul din Afganistan

Participanții la războiul din Afganistan, care s-au ales cu o dizabilitate, dar și familiile celor căzuți în lupte, vor beneficia de un ajutor material unic în mărime de o mie de lei. Banii sunt acordați din Fondul municipal Chișinău în preajma Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, marcate pe 15 februarie.

Șeful adjunct al Direcției generale a Fondului municipal, Igor Ciobanu, a declarat pentru IPN că circa 120 de persoane – veterani și familiile celor căzuți la război, vor beneficia de acest ajutor bănesc în municipiul Chișinău. Banii pot fi ridicați începând cu 15 februarie la filialele băncii „Moldindconbank”, cu prezentarea actului de identitate. În cazul persoanelor imobilizate, banii pot fi ridicați de persoanele împuternicite prin procură.

Solicitată de IPN, șefa interimară a Direcției social-umanitară și relații interetnice, Cristina Aparatu, a menționat că și în acest an ziua de 15 februarie tradițional va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Participanții la acțiunea de comemorare se vor deplasa în marș spre Complexul memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” din Parcul Afgan din capitală. Acolo va avea loc un miting cu participarea oficialităților. Participanții la acțiune vor ține discursuri, iar apoi vor putea gusta din terci ostășesc.

În fiecare an, Republica Moldova îi comemorează, la 15 februarie, pe militarii căzuți în războiul din Afganistan, din anii 1979-1989. În acel război au participat peste 12 mii de ostași moldoveni. Mulți din cei care s-au întors acasă au grade de dizabilitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău