Ajutoare europene pentru Grecia, grav afectată de incendii de pădure

  • 24 Iulie 2018 17:25
Ajutoare europene pentru Grecia, grav afectată de incendii de pădure

Incendiile de pădure din Grecia, care au făcut până acum cel puțin 60 de morți, sunt cele mai grave înregistrate în Europa de la începutul acestui secol, după cele înregistrate anul trecut în Portugalia și în 2007, tot în Grecia, când au murit 77 de persoane.

Bilanțul riscă să crească o dată cu verificarea locuințelor care au fost devastate de incendii. Premierul Alexis Tsipras a ținut un discurs la televiziune și a anunțat trei zile de doliu național. Grecia a activat Mecanismul European de Protecție Civilă și a primit ajutor de la Spania, Franța, Israel, Bulgaria, Turca, Italia, Macedonia, Portugalia și Croația.

De asemenea, Comisia Europeană și-a anunțat sprijinul pentru Grecia. Și premierul Viorica Dăncilă i-a transmis premierului grec Alexis Tsipras sincere condoleanțe și profunde regrete pentru pierderile de vieți omenești în urma incendiilor care au cuprins regiunea Attica în aceste zile. Șefa Guvernului de la București și-a exprimat disponibilitatea de a acorda neîntârziat sprijin Republicii Elene pentru a sprijini cu bine această tragică situație.

Ministrul român al apărării se află deja în contact cu omologul său elen pentru stabilirea eventualelor modalități prin care România i-ar putea acorda sprijin Greciei, se precizează în comunicatul primit la redacție.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău