Air Moldova susține că a devenit „ținta unei campanii premeditate de denigrare cu scopul de a falimenta compania”

  • 17 Martie 2023 16:00
Air Moldova susține că a devenit „ținta unei campanii premeditate de denigrare cu scopul de a falimenta compania”

Compania Air Moldova susține că a devenit „ținta unei campanii premeditate de denigrare cu scopul de a falimenta compania”, se arată în comunicatul companiei.

În condițiile în care Air Moldova a fost forțată să returneze temporar, Locatorului cele 2 aeronave din flota sa, fapt care a dus la anulările de zboruri din luna martie, am devenit subiectul unei executări publice, din acest considerent este necesară o clarificare în ordine cronologică:

1. Până în luna februarie a anului curent, orarul de iarnă a fost operat cu un număr infim de anulări și întârzieri de zbor. Planul companiei pentru anul 2023 prevedea: reînnoirea flotei cu aeronave noi și lansarea a 8 destinații, în pofida circumstanțelor precum:

  • În anii 2020-2021, lipsa zborurilor timp de 4 luni din cauza pandemiei COVID-19.
  • În anul 2022, începutul războiului din Ucraina, drept consecință închiderea spațiului aerian și lipsa zborurilor timp de 1 lună.
  • Pierderea destinațiilor de zbor cheie, pentru activitatea comercială a companiei.

2. După anunțul din martie, a operatorului aerian low cost , despre retragerea de pe piața din Moldova, Locatorul a 2 aeronave a cerut imediata lor returnare. Prin această acțiune, Locatorul a încălcat toate agrementele anterioare, cu privire la restructurizarea întârzierii plăților din partea Air Moldova (acumulate în consecința pandemiei COVID-19 și a războiului din Ucraina)

3. Deficiența de flotă a cauzat anulările de zboruri din luna martie. Am întreprins acțiuni prompte pentru a stabiliza situația, a reorganiza orarul și a ne onora obligațiunile față de pasageri. Fiecare pasager a fost și va fi în continuare asistat cu:

  • Reprogramarea zborului
  • Rambursarea costului biletului
  • Voucher egal cu costul biletului

4. În timp record, Air Moldova a identificat și implementat soluții pentru a amortiza și minimaliza consecințele deficienței de flotă, închiriind alte 3 aeronave pentru a relua operarea zborurilor și a nu permite anularea în masă a acestora. Deja operăm, de 2 săptămâni zborurile noastre cu aceste 3 aeronave.

5. În timp ce compania implementează soluții prompte și rapide pentru a depăși dificultățile operaționale, ne pomenim în situația în care:

  • Suntem atrași zilnic în declarații politice neargumentate.
  • Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), ne impune limite de comercializare a biletelor, care este o ingerință în activitatea comercială a companiei, o stopare în mod abuziv a activității comerciale în plin sezon de operare . Suntem intenționat lipsiți de posibilitatea de a depăși dificultățile operaționale și financiare existente, cu scopul de a ne distruge.
  • Abuzul AAC față de activitatea Air Moldova, a luat amploare în 2022. AAC tergiversează intenționat procesul de aprobare a zborurilor. Din 28 noiembrie 2022, Air Moldova a înaintat cererea de aprobarea a 5 zboruri noi. Deși regulamentul prevede un termen nu mai mic de 45 zile înainte de operarea zborului, Air Moldova a solicitat autorizațiile cu peste 118 zile înainte de zbor. Până în prezent AAC nu emite autorizații de zbor pentru destinațiile solicitate.

„Chiar și în condițiile enumerate, am găsit soluții eficiente pentru a depăși dificultățile , fără un suport consultativ din partea Statului, autorităților sau careva suport extern.

Asistăm la o campanie vădit orchestrată de îngenunchere în fața partenerilor externi precum și denigrarea în fața pasagerilor, a unui operator aerian NAȚIONAL, a unui AGENT ECONOMIC PRIVAT , unul dintre cei mai mari plătitori de taxe și impozite din țară (zeci de milioane de lei anual) fără a avea datorii față de bugetul de stat.

Rugăm autoritățile acestui stat, dacă nu sunt în stare să acorde suport cel puțin consultativ, să se abțină de la crearea panicii în rândul populației prin speculațiile lansate, care doar scad capacitatea de rezistență a companiei aeriene.

Stimați reprezentanți ai conducerii țării, Stimați parteneri, Stimați reprezentați ai mass media, în numele celor peste 290 de specialiști , care sunt oameni și nu o grupare criminală, care au muncit cu dedicație ani în șir la Air Moldova, în numele cetățenilor și turiștilor țării noastre, care la ora actuală sunt aproape 70 de mii de pasageri, rugăm să opriți campania de distrugere pe care ați lansat-o împotriva noastră!

Deși a fost administrată distructiv în perioada pe când era companie de stat, AIR MOLDOVA, NOI, am rezistat stoic față de toate impedimentele pe care le-ați creat.

Lăsați-ne să zburăm!

Stimați pasageri, noi, cei 290 de oameni lucrăm în continuare pentru încrederea dumneavoastră și pentru visul nostru de a revedea Air Moldova în zbor, cu aripile sus! Administrația și echipa Air Moldova nu vor permite falimentarea operatorului NAȚIONAL”, se arată în comunicatul companiei Air Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău