Air France lansează consultări directe cu salariaţii pentru a pune capăt grevei

  • 20 Aprilie 18:53
Air France lansează consultări directe cu salariaţii pentru a pune capăt grevei

Preşedintele companiei aeriene Air France a anunţat vineri că va demara o procedură de consultări directe cu toţi salariaţii companiei, care vor fi invitaţi să aprobe ultimele propuneri salariale formulate de echipa managerială, propuneri respinse de sindicate, adăugând că în cazul unui vot negativ va demisiona, transmite Reuters.

Jean-Marc Janaillac, care este şi directorul general de la firma mamă Air France-KLM, a precizat că procedura de consultare prin vot electronic va începe în data de 26 aprilie şi va dura până la începutul lunii mai. Salariaţii se vor pronunţa asupra unei propuneri de majorare progresivă a salariilor cu 7% pe parcursul următorilor patru ani.

"Nu văd cum aş putea rămâne în fruntea companiei în cazul unui vot negativ", a spus Jean-Marc Janaillac.

Într-un mesaj trimis salariaţilor, Jean-Marc Janaillac afirmă că acest proiect de acord salarial este singurul capabil să asigure un proiect de viitor pentru Air France. "Nu pot să accept dezastrul care se derulează în prezent în condiţiile în care marea majoritate a salariaţilor nu participă la grevă", a subliniat Janaillac.

După nouă zile de grevă şi alte două programate pentru săptămâna viitoare, sindicatele de la Air France au promis că vor urma şi alte acţiuni de protest la începutul lunii mai. Grevele personalului de la Air France, care în medie au afectat aproximativ 30% din zboruri, au provocat companiei pierderi de 220 milioane de euro şi au coincis cu acţiunile de protest demarate de angajaţii companiei naţionale de căi ferate din Franţa (SNCF), ceea ce a provocat întreruperi de amploare în transporturile din Franţa.

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chişinău
1 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:2,1 m/s
Lun
-0 °C
Mar
1 °C
Mie
0 °C
Joi
-0 °C
Vin
-4 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3137 -0.0000
USD 17.0729 -0.0000
RON 4.1402 -0.0000
UAH 0.6145 -0.0000
RUB 0.2568 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău