AIC atenționează pasagerii cu privire la serviciile de taxi din perimetrul aeroportului

  • 25 Ianuarie 16:00
AIC atenționează pasagerii cu privire la serviciile de taxi din perimetrul aeroportului

Aeroportul Internațional Chișinău, recomandă pasagerilor și oaspeților să manifeste prudență la contactarea serviciilor de taxi la plecarea de pe Aeroportul Chișinău.

Referitor la tarifele aplicate, pasagerii au posibilitatea să consulte panourile disponibile în zona sosiri pentru cuantumul orientativ al acestora, întru evitarea suprataxării unei călătorii.

„ Astfel, îndemnăm să vă asigurați că la ieșirea din aeroport, și în perimetrul acestuia, folosiți servicii de taxi autorizate, dotate cu taximetru, cu funcție de măsurare a timpului și a distanței parcurse, calculare automată pe baza tarifelor stabilite și afișarea sumei de plată, iar la finele cursei emiterea obligatorie a unui bon de casă. Vă îndemnăm să vă asigurați că vi se respectă drepturile în calitate de consumator, ” se menționează în comunicatul AIC.

Totodată, AIC atenționează că, operatorul de transport rutier autorizat să presteze servicii în regim de taxi poate staționa numai în locurile permise în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel, companiile de taxi care prestează servicii în perimetrul Aeroportului Chișinău, sunt invitate să respecte regulile de circulație rutieră, în caz contrar AIC își rezervă dreptul de a sesiza organele competente Poliția Republicii Moldova și Agenția Națională Transport Auto, pentru a asigura servicii de transport de calitate, circulație fluidă și siguranță pentru toți călătorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău