AH1N1: Populația trebuie să se adreseze la medic dacă apar simptome de gripă

  • 06 Ianuarie 2016 18:38
AH1N1: Populația trebuie să se adreseze la medic dacă apar simptome de gripă

Ministrul adjunct al Sănătății Ghoerghe Țurcanu, a făcut un apel către populație să se adreseze la medic dacă apar simptome de gripă, după ce la Ungheni a fost înregistrat primul caz de gripă porcină AH1N1 din acest sezon.

”Pacienta la timp s-a adresat, situația este stabilă, în câteva zile va fi externată. Aș face un apel către toată populația, în ultima vreme se înregistrează un număr în creștere de diferite viroze, maladii acute și la copii și la maturi, ar fi bine ca toată lumea să se adreseze la timp, cum a făcut și pacienta respectivă, pentru că succesul tratamentului depinde în ore de la momentul când se adresează pacientul”, a declarat Ghoerghe Țurcanu.

O femeie de peste 50 de ani din raionul Ungheni care s-a îmbolnăvit de gripă porcină. Cazul a fost confirmat în laborator.

Vicedirectorul Centrului Constantin Spânu a declarat pentru IPN că în următoarea perioadă se așteaptă o creștere a numărului de cazuri de gripă sezonieră, apogeul fiind prognozat pentru luna februarie.

Potrivit specialiștilor de la CNSP, deocamdată, situația epidemiologică din R. Moldova este în normă. În ultima săptămână s-au înregistrat peste 3600 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și peste 200 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău