Agricultorii solicită diminuarea prețurilor la produsele petroliere

  • 15 August 2014 14:41
Agricultorii solicită diminuarea prețurilor la produsele petroliere

Asociațiile de agricultori solicită diminuarea prețurilor la produsele petroliere și cer autorităților să verifice modul în care acestea sunt formate.

Fermierii argumentează că prețurile la țiței au scăzut pe piața internațională și consideră că importatorii de produse petroliere mențin nejustificat prețul.

Agricultorii achită în prezent cu un leu mai mult decât ar trebui pentru un litru de motorină, a declarat în cadrul unei conferințe de presă președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor Agricoli UniAgroProtect, Alexandru Slusari. Potrivit lui, prețul unui litru de motorină, care se ridică  acum la 17, 4 lei, ar trebui să coboare până la 16,5 lei, luând în considerare prețurile pe piața internațională.

Totodată, fermierii au cerut autorităților adoptarea modificărilor la legea cu privire la piața produselor petroliere, aprobate de Guvern încă acum 2 ani, care  presupun schimbarea modului de calcul al adaosului comercial, liberalizarea pieței interne și oferirea dreptului asociațiilor agricole să importe  produse petroliere.

Audio: Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău