Agricultorii și-au reluat astăzi acțiunea de protest în fața Guvernului

  • 14 Decembrie 2020 11:55
Agricultorii și-au reluat astăzi acțiunea de protest în fața Guvernului

Agricultorii, care au venit săptămâna trecută cu tractoarele și tehnica în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a protesta față de unele prevederi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, și-au reluat astăzi acțiunea de protest în fața Guvernului.

Fermierii așteaptă ca autoritățile să țină cont de solicitările lor privind păstrarea cotei TVA pentru produsele agricole în politica bugetar-fiscală prevăzută pentru anul viitor.

Proiectul urmează să fie discutat astăzi de Guvern. Politica bugetar-fiscală pentru 2021, votată săptămâna trecută de deputații PSRM-Șor, în prima lectură, prevede majorarea cotei TVA de la 8 la 12% în sectorul agricol.

De asemenea, fermieri sunt revoltați în legătură cu situația în care s-au pomenit după seceta din acest an, care le-a adus pierderi enorme, iar autoritățile nu le-au oferit tuturor solicitanților compensații pentru pagubele suferite.

Directorul executiv al Federației Fermierilor din Moldova, Vasile Mîrzenco a declarat săptămâna trecută că protestatarii vor reveni la protest, dacă până astăzi nu vor avea un răspuns din partea autorităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău