Agricultorii moldoveni vor primi tractoare din partea Belarusului

  • 18 Aprilie 2018 18:38
Agricultorii moldoveni vor primi tractoare din partea Belarusului

Belarus va oferi agricultorilor moldoveni mai multe tractoare. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 aprilie, de către președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care se află într-o vizită la Chișinău, la invitația șefului de stat, Igor Dodon. Oficialul belarus a declarat că țara sa este gata să susțină Republica Moldova în sectorul agricol, comercial și cel industrial, transmite MOLDPRES.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută de Igor Dodon și Alexandr Lukașenko.

Cei doi șefi de stat au specificat că între Republica Moldova și Belarus există relații de colaborare foarte bune și un potențial de cooperare care trebuie și poate fi valorificat la justa valoare, în beneficiul ambelor popoare.

Alexandr Lukașenko, a declarat că tehnica oferită urmează a fi transmisă mâine agricultorilor din teritoriu.

„Belarus este gata să colaboreze cu Republica Moldova în sectoarele: avia, comerț, agricultură, industrie, inclusiv la pregătirea unor specialiști în domeniu. Ne bucurăm că în țara noastră sunt comercializate produse din Republica Moldova, întrucât acestea sunt apreciate la un nivel înalt. Relațiile dintre cele două state deja au devenit o frumoasă tradiție și ne dorim așa să fie și în continuare”, a afirmat oficialul.

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, întreprinde, în perioada 18-19 aprilie, o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul acesteia, Lukașenko va avea o întrevedere cu Prim-ministrul Pavel Filip.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău