Agricultorii francezi blochează traficul în jurul Parisului

  • 26 Ianuarie 19:25
Agricultorii francezi blochează traficul în jurul Parisului

Agricultorii francezi au blocat vineri una din cele mai importante autostrăzi din Franța, A1 - legătura între Paris și Lille, către Belgia sau Anglia; s-au format coloane de vehicule oprite lungi de câțiva km, relatează Reuters.

Sindicate locale ale fermierilor au chemat la formarea de baraje rutiere în Paris și în împrejurimi pentru a crește presiunea asupra guvernului, pe care îl acuză că nu face suficient pentru a-i ajuta în contextul prețurilor scăzute ale alimentelor și al reglementărilor considerate excesive.

Se așteaptă ca mai multe convoaie de tractoare să paralizeze circulația rutieră în jurul capitalei în cursul după-amiezii, chiar înainte ca premierul Gabriel Attal să răspundă într-un discurs la revendicările agricultorilor.

Filiala regională a sindicatului FNSEA intenționează să formeze 11 baraje pe principalele rute utilizate de navetiști în jurul Parisului, inclusiv autostrăzile A6, A10 și A13, arată un document de planificare consultat de Reuters. Conform serviciului online de specialitate al ministerului transporturilor, pe A1 blocajul se întindea în cursul dimineții pe circa patru km. Presa franceză informează că agricultorii au format încă de la primele ore baraje rutiere și în departamentul Essonne, la sud de capitală.

Guvernul a transmis că va anunța măsuri imediate în cursul zilei de vineri, pentru a reduce tensiunile. Încă nu se știe la ce oră urmează să vorbească Attal sau ce decizii ar putea fi luate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău