Agricultorii din raionul Taraclia așteaptă o recoltă mai bună decât anul trecut

  • 10 Iunie 2023 16:15
Agricultorii din raionul Taraclia așteaptă o recoltă mai bună decât anul trecut

Agricultorii din raionul Taraclia preconizează că vor strânge roadă dublă în comparație cu anul trecut. Acest lucru a fost menționat ieri, în cadrul vizitei de lucru în localitate, întreprinse de Iurie Scripnic, secretarul de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), împreună cu dr. hab. Petru Liutcanov, de la Institutul Institutul de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, transmite MOLDPRES.

Potrivit autorităților publice locale din Taraclia, în jur de 70% din suprafețele însămânțate cu culturi de câmp sunt în stare satisfăcătoare și foarte bună.

"În scopul reducerii prețului de producție, a fost pregătit un set de măsuri. Va fi rambursată acciza la motorină utilizată în activitățile agricole și vom subvenționa costul produselor de uz fitosanitar și fertilizanților. Mai nou, în această săptămână am semnat un proiect de finanțare în valoare de 55 milioane USD. Banii vor fi investiți în mare parte în sectorul zootehnic și în reabilitarea sistemelor de irigații", a comunicat Scripnic agricultorilor din Taraclia.

În anul 2022, fermierii din raion au depus peste 220 de cereri pentru accesarea subvențiilor. Până în prezent au fost autorizate mai mult de 50% din cereri, fiind debursate pe conturile agricultorilor circa 25 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău