Agricultorii care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme pot solicita Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor

  • 30 Mai 13:08
Agricultorii care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme pot solicita Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) informează agenții economici care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme, cum ar fi grindina, că pot solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit procedurilor legale, agricultorii care au suportat pierderi provocate de situații excepționale cu caracter natural, trebuie să întocmească un act de constatare a pagubelor. În baza acestui act, agricultorii trebuie să meargă la Camera de Comerț și Industrie și să ia Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor ca ulterior să meargă la bănci, la creditori și să oprească procesul de plată a penalităților și executările.  

Acest aviz este esențial pentru a justifica neexecutarea obligațiilor contractuale din motive de forță majoră. Agenții economici interesați sunt invitați să depună solicitările în format electronic sau fizic pentru a iniția procedura de obținere a acestui aviz.

Procedura de eliberare a avizelor urmează a fi aplicată în cadrul raporturilor contractuale comerciale în care cel puțin o parte este subiect al activității de întreprinzător și în care părțile unui astfel de contract au convenit în scris atestarea de către CCI.

Conform procedurii, solicitantul va depune cererea și documentele anexate, în cazul cererii semnate electronic, accesând link-ul https://eclient.chamber.md/ro/auth/login. Totodată documente pot fi depuse la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 151).

Avizul de atestare se va elibera în termen de până la 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii și a documentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău