Agricultorii care au suferit în urma secetei ar putea beneficia de suport suplimentar

  • 27 Iulie 2020 13:21
Agricultorii care au suferit în urma secetei ar putea beneficia de suport suplimentar

Agricultorii care au suferit în urma secetei ar putea beneficia de suport suplimentar. Banii vor fi alocați în funcție de pierderile înregistrate. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de lucru dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul Ion Chicu, transmite IPN.

Ion Chicu a precizat că au fost afectate, în primul rând, cerealele din prima grupă, în special grâul, și că rezultatele recoltei din prima grupă sunt cu mult sub așteptări. ,,Va fi necesar un suport pentru agricultori. Am alocat acele 100 de milioane de lei în Fondul de subvenționare, astăzi cu colegii vom definitiva regulamentul de repartizare a acestor bani pentru a ajuta celor care au suferit în urma secetei”, a spus premierul.


Pentru a sprijini agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale, Guvernul a majorat Fondul de subvenționare a agricultorilor cu 100 milioane de lei. De asemenea, au fost majorate ratele de asigurări în acest sector, a precizat premierul.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău