Agresiunea rusă la Marea Neagră, discutată la Washington de către Mike Pompeo și Teodor Meleșcanu, ministrul român al Afacerilor Externe

  • 02 Aprilie 2019 14:31
Agresiunea rusă la Marea Neagră, discutată la Washington de către Mike Pompeo și Teodor Meleșcanu, ministrul român al Afacerilor Externe

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, s-a întâlnit cu Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, pentru discuții despre cooperarea în domeniul securității, agresiunea rusă în zona Mării Negre, și importanța eforturilor României privind combaterea corupției, potrivit Departamentului de Stat.

„Secretarul Michael R. Pompeo s-a întâlnit azi (luni, n.red.) la Washington, DC, cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu.

Au discutat despre strânsă cooperare cu România în domeniul securității, un stat aliat NATO ferm, care își îndeplinește angajamentele privind împărțirea cheltuielilor de apărare, și despre provocările cu care se confruntă NATO pe flancul său estic.

Au vorbit, mai exact, despre agresiunea rusă în zona Mării Negre și contribuția României la asigurarea securității și stabilității în regiunea Mării Negre. De asemenea, au discutat despre importanța eforturilor României de combatere a corupției care subminează instituțiile democratice și încurajează influența malignă a adversarilor", se arată într-un comunicat publicat de Departamentul de Stat al Statelor Unite pe site-ul instituției.

 sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău