AGERPRES participă la Bookfest Chișinău cu filme documentare și albume de fotografie

  • 29 August 2017 13:28
AGERPRES participă la Bookfest Chișinău cu filme documentare și albume de fotografie

Trei documentare video realizate de AGERPRES vor rula, în perioada 31 august - 2 septembrie, la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017, unde vor fi mai fi expuse imagini din arhiva fotografică a agenției, precum și albume de fotografie.

Documentarul 'România, drumul de la patimi la lumină' va fi prezentat joi, 31 august, de la ora 18,00, 'Descoperă România cu Peter Hurley' - vineri, 1 septembrie, de la ora 15,00, iar documentarul 'Tărâmul dintre ape' va rula sâmbătă, 2 septembrie, ora 18,00.

'România, drumul de la patimi la lumină' are trei părți - 'Patimile', 'Drumul' și 'Lumina' - și este o călătorie în imagini prin satele României în care tradiția și portul popular încă mai sunt păstrate. O țesătoare din Apuseni, meșterul crucilor celebre din Săpânța, o oșancă declarată 'Tezaur uman viu' și cel mai premiat ceramist din Maramureș spun poveștile lor în acest documentar.

'Descoperă România cu Peter Hurley' spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

Cel de-al treilea documentar AGERPRES, 'Tărâmul dintre ape', prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care această fâșie de pământ este 'acasă'.

Bookfest Chișinău este la a doua ediție iar anul acesta cititorii vor putea descoperi peste 50.000 de cărți de la editurile din România, dar și alte câteva zeci de mii de la editurile din Republica Moldova. Evenimentul are loc la Moldexpo și este organizat de Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România. Accesul este gratuit.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România în exterior. Din 1921, agenția are o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău