Agențiile ucrainene de combatere a corupției finanțează lupta împotriva invaziei Rusie

  • 18 Mai 2023 14:50
Agențiile ucrainene de combatere a corupției finanțează lupta împotriva invaziei Rusie

Armata ucraineană a achiziționat sute de drone în acest an cu banii colectați de agențiile anticorupție în urma soluționării unor cazuri de corupție, au declarat joi oficiali de la Kiev, citați de AGERPRES.

Agențiile au trimis peste 17 milioane de dolari (650 de milioane de hrivne) în 2023 către principala platformă guvernamentală de crowdfunding pentru a susține "armata de drone" a Ucrainei, a declarat Biroul Procurorului Anticorupție (SAPO).

Fondurile au fost utilizate pentru a cumpăra drone pentru armată și serviciile de informații militare, precum și vehicule de luptă de infanterie pentru noile brigăzi de asalt ale Ministerului de Interne, precizează biroul.

Se așteaptă ca Ucraina să desfășoare în curând o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriile ocupate de Rusia în cele aproape 15 luni de război.

"Războiul nu numai că nu a oprit lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel, dar a adăugat motivație muncii noastre", a declarat Oleksandr Klimenko, șeful SAPO, într-un comunicat.

Agenția a precizat că, de la invazia rusă declanșată la 24 februarie 2022, autoritățile anticorupție de la Kiev au trimis în total peste 46 de milioane de dolari către armată, inclusiv de pe urma soluționării cazurilor de mare corupție.

Uniunea Europeană a cerut Kievului intensificarea luptei împotriva corupției, în timp ce Ucraina încearcă să adere la blocul celor 27 de națiuni. În cadrul acestei campanii, șeful Curții Supreme a fost arestat săptămâna aceasta într-un caz de corupție și a fost demis din funcție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău